Bouw Enka terrein

20/05/2018

Zoals bekend hebben de Klok groep en BPD het deel van het Enka terrein gekocht van PingProperties en zij ze bezig met plan ontwikkeling. Men wilt hier een paar honderd woningen bouwen, deels appartementencomplexen met beperkte hoogte.

PingProperties blijft eigenaar van het deel aan Vosdijk, hier zal  het ROC RijnIJssel komen.

Op dit moment zijn we vanuit bewonersoverleg Plattenburg vroegtijdig in contact getreden met de Klok/BPD en het Wijkteam Leefomgeving Arnhem Noord-Oost om te praten over de bouw en vooral ook over de verkeersituatie richting onze wijk. Standpunt hierbij is dat Plattenburg qua parkeren en verkeersdruk in die hoek “vol zit”, en daar geen verkeersontsluiting kan plaatsvinden vanuit het Enka terrein.

We hebben aangedrongen op een integrale visie vanuit de gemeente over met name de verkeersituatie, er heeft ook al een verkeersonderzoek plaatsgevonden rondom het Enka terrein.

PingProperties neemt het voortouw om een integraal stedenbouwkundig plan op te stellen, samen met de Klok/BPD en het ROC RijnIJssel. Een eerste overleg met alle partijen zal 31 mei a.s. plaatsvinden. Het bewonersoverleg Plattenburg schuift aan, met een tweetal direct betrokkenen vanuit onze wijk, en ook Molenbeke zal aanwezig zijn. Verslag volgt.

Vanuit Molenbeke, met name de Vosdijk, zijn bewoners begonnen met het opstellen van een alternatief verkeersplan.  Het idee is dat verkeer vanaf de Velperweg via de Tivolilaan ontsloten zou worden op de Merwedestraat middels een nieuw te bouwen tunnel onder het spoor.

Molebeke en Plattenburg hebben komende week een kort overleg om te kijken of er een alternatief uitgewerkt kan worden vanuit beide wijken, waarbij ons standpunt zal zijn dat er geen verkeersontsluiting voor auto’s zal plaatsvinden op de Novalaan, Beeldhouwerstraat of Maria van Gelrestraat.

Meer info volgt.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bouw Enka terrein. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *