Inloopavond 17 mei Velperparc bouw 36 appartementen

Afgelopen donderdag 17 mei heeft de project ontwikkelaar de plannen voor de bouw van 36 appartementen gepresenteerd. Deze komen op de kop van de Novalaan, Bella Vista en het Enka terrein. De 36 appartement worden voorzien van 42 niet openbare parkeer plaatsen op eigen terrein, met de in- en uitgang op de Novalaan.

De strook groen (de wadi) wordt of is eigendom gemeente, en zal door hun onderhouden gaan worden. De bouw zelf wacht op het indien van de omgevingsvergunning, deze zal vermoedelijk deze week of volgende week door hun bij de gemeente worden aangevraagt.

Deze avond werden de bouwplannen aan de buurt gepresenteerd, naast de ontwikkelaar was Klaassen Groep aanwezig, en Team Leefomgeving Noord Oost (Tiny Wouters) en de Gemeente (Patricia Twente, projectmanager, verantwoordelijk vanuit de gemeente voor deze ontwikkeling). Vanuit de buurt zijn er 40 mensen komen kijken, discussies en pijnpunt vanuit de wijk zitten hem in het parkeren en de extra verkeersdruk door de uitgang op de Novalaan.

Enerzijds lijken er in het verleden toezeggingen gedaan te zijn vanuit de Gemeente dat er geen uitgang zou komen richting wijk, anderzijds is de uitgang mogelijk doordat dit in het eerder vastgestelde bestemmingsplan is bekrachtigd.

Andere zorg is de waterhuishouding, met name de overlast die het appartementencomplex aan de Novalaan eerder heeft ondervonden na de bouw van Bella Vista. Dit zou door de ontwikkelaar nu zijn ondervangen door een extra keerwand te plaatsen.

De omgevingsvergunning zal op korte termijn worden gepubliceerd, let hier dus op als je als direct omwonende bezwaar wilt aantekenen!

 

Dit bericht is geplaatst in Velper Parc. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *